Sloopauto exporteren

Heb je een auto waarmee je schade hebt opgelopen, of dat nu een kleine blikschade betreft of dat de auto total loss wordt verklaard, ze vragen altijd of je deze zelf wilt verkopen of dat je er een bedrag ervoor wilt krijgen. Dat heb je natuurlijk gedaan, omdat je verwacht dat je zelf een betere prijs kan bedingen. Je moet dan alleen nog weten waar je het beste deze prijs kan krijgen.

Ga je hiervoor naar een autosloperij, dan heb je te maken met de vaste prijs die ze voor jouw auto willen geven. Ze geven dan niet de prijs die de dagwaarde van het voertuig vertegenwoordigd. Je kan daardoor beter verder kijken, bij de partijen die je wel een goede prijs voor je auto willen geven.

De laatste jaren zijn er bedrijven op de automarkt die voor een goede prijs gebruikte-, schade- of sloopauto’s opkopen. Hiervoor geven ze aantrekkelijke prijzen en de hele verkoopprocedure kan binnen een dagdeel afgerond zijn. Hoe dan ook, zij kunnen dit doen vanwege het feit dat ze deze auto’s weer in grote getallen in de export kunnen doorverkopen.

Je kan dus altijd gaan kijken op de website van een bovenstaand bedrijf. Dan weet je wat het jou aan service en geldbedrag oplevert. Heeft dit bedrijf daarnaast ook nog een keurmerk van de Rijksdienst van Wegverkeer (RDW), dan kun je er gerust op zijn dat je autopapieren op een vlotte en correcte wijze worden verwerkt. Vaak wordt je sloopauto ook nog voor je opgehaald.