je occasion in ruilen

Je wilt je tweedehandsauto inruilen en dan graag ook op een manier zodat je een mooie prijs ervoor krijgt. Dat begrijpen wij zeker, daarom hebben wij in verloop van tijd goede tips opgeschreven die handig kunnen zijn bij het verkopen van je auto.

Daarnaast willen we allemaal dat de auto niet te lang te koop staat, terwijl de kosten wel doorlopen. Als we keus hebben gemaakt de auto in de verkoop te zetten, willen we natuurlijk het liefst doorrijden met een nieuwe(re) aanschaf.

Er zijn verschillende manieren om je auto te verkopen. Je kan bijvoorbeeld je belangrijke en trouwe vierwieler bij een autodealer aanbieden, vooral als je van plan bent daar ook je volgende aankoop te doen op autogebied lijkt het logisch.

Het is echter verstandiger, heb je een mooie auto gezien bij je lokale of regionale auto(merk)garage, dan geen inruiler hierbij mee te nemen. Je krijg hiervoor in de regel veelal weinig voor terug en ze geven je dan ook geen korting meer op je volgende auto. Heb je van tevoren je auto verkocht dan doe je hier zeker betere zaken.

Een andere mogelijkheid bij het verkopen van je occasion kan zijn dat je op het internet je auto in de verkoop zet. Je kan op een advertentiewebsite je occasion te koop zetten, omdat veel mensen en dus ook potentiele kopers daarop kijken. Verwacht wel dat je auto vaak voor onbepaalde tijd te koop kan staan.

Wil je je occasion goed en binnen een dagdeel verkopen, kijk dan ook eens bij auto opkopers die RDW-erkend zijn.